به گزارش صد آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی قمی در هشتمین جلسه از ویژه برنامه یک ظهر بهاری که به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان در جوار آستان مقدس حضرت زینب(س) اخت الرضا در اصفهان برگزار شد، با اشاره به این که خطابات قرآن متفاوت و برخی از خطاب ها به مومنین است، اظهار داشت: از جمله این خطاب ها در آیه ۹ سوره منافقون و در آیه ۱۲ سوره تغابن است.
وی افزود: امیرمومنان(ع) در حکمت ۳۵۲ می فرماید: بیشتر کار خود را به زن و فرزند اختصاص مده، زیرا اگر آنها دوستان خدا باشند، خداوند دوستان خود را ضایع نگذارد و اگر دشمنان او باشند، چرا باید همه همت و کار تو صرف دشمنان خدا شود.
وی عنوان کرد: اما متاسفانه می بینیم گروهی بین افراط و تفریط قرار دارند به گونه ای که یا خبر از فرزندان خود ندارند و یا آن که تمام همّ و غم خود را فرزندان قرار داده اند و همه آسایش خود را صرف آنها می کنند و این افراط و تفریط اشتباه است.
کارشناس دینی با بیان این که عمده دل مشغولی بسیاری از خانواده ها و والدین نحوه تعامل و برخورد با فرزندان است، ابراز کرد: ۱۰ اصل در ارتباط با تعامل با فرزندان وجود دارد، از جمله این که والدین باید آیینه عملی برای فرزندان بوده و نسبت به آنها اظهار محبت کرده و در برابر آنها صبر و شکیبایی داشته باشند.
وی اضافه کرد: پیامبران نیز از خداوند سعه صدر و صبر می خواستند و پیامبری که شتاب کرد و بر قوم خود صبر ننمود خداوند درباره آن می فرماید: «فَاصْبِرْ لِحُکْمِ رَبِّکَ وَلَا تَکُنْ کَصَاحِبِ الْحُوتِ»، بلکه مانند حضرت ابراهیم(ع) باشید که صبر و حلم داشت.
وی خاطرنشان کرد: اصل بعدی توجه به نقاط مثبت در کنار نقاط منفی است، یعنی باید ابتدا خوبی های فرزند را بیان کرد و سپس نصیحت نمود و ابتدا رابطه محبت آمیز برقرار کرده و خوبی های طرف مقابل را بیان کنید و سپس نقد نمایید.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی قمی، عنوان کرد: اگر فرزندان ما در مناسک دینی خود کوتاهی میکنند به عنوان مثال نماز نمی خوانند و یا در پوشش خود کوتاهی می کنند، برای این مسئله سه اصل وجود دارد که بسیار مهم است.
وی اصل اول را برای علاقمند کردن فرزندان به انجام مناسک دینی توجیه کردن کار فرزند دانست و گفت: باید فرزندان خود را به حضور در جلسات خوب تشویق کنیم و دوستان خوب سر راه آنها قرار دهیم که یکی از مهم ترین مسائل قرار گرفتن در مسیر یک دوست خوب است.
وی تصریح کرد: این موضوع آن قدر موثر است که در روایت داریم، المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ، هم چنان که افرادی در اوج خوبی بودند، اما با دوست بد به زمین خوردند و در مقابل افرادی نیز در اوج بدی بودند، اما دوست خوب آنها را بلند کرده است.
کارشناس دینی تاکید کرد: جوانان نیز باید توجه کنند که برخی از گناهان بسیار مهم است و تصور نکنند تنها یک نماز را اقامه نکرده اند، بلکه این گونه نیست و در همین دنیا ترک نماز دارای عقوبت است.
وی دومین اصل در علاقمند نمودن فرزندان به انجام مناسک دینی را عدم ابراز ناراحتی و غصه از سوی والدین عنوان کرد و ادامه داد: والدین از بی نماز بودن فرزند خود نباید ناراحت باشند، زیرا اگر این ناراحتی وجود داشته باشد آن را در برخورد با فرزند نشان می دهند و برخورد بد اثر منفی می گذارد.
وی اضافه کرد: اگر امیدی باشد که بازگردند و مناسک دینی خود را انجام دهند با محبت، مهر و دوستی انجام می شود و با غصّه خوردن و ناراحتی این اتفاق نمی افتد.
وی ابراز کرد: البته دین گریزی نیز وجود دارد و دلایل مختلفی دارد و در روایت از امیرمومنان(ع) است که می فرماید، فرزندان ما بیش از آن که شبیه ما باشند شبیه حاکمان و زمانه خود هستند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی اصل سوم را آگاهی و آشنایی والدین با احکام فقهی مناسک دینی بیان کرد و گفت: ۸ میلیارد انسان روی کره زمین زندگی می کنند، اما بیشتر آنها نماز نمی خوانند و حتی برخی خدا را نمی شناسند، اما خداوند به همه آنها روزی می دهد.
کارشناس دینی عنوان کرد: مهم آن است که فرزند خود را عاشق نماز کنیم، هم چنان که امام حسین(ع) در شب عاشورا فرمود، إنّی اُحِبُّ الصَّلاة، لذا توجیه کردن مهم است و باید نحوه حرف زدن با فرزندان خود را یاد بگیریم و باید دست آنها در دست فردی بگذاریم که این مسیر را می شناسد./ حوزه